Manual for mentaliseringsbasert terapi (MBT) og MBT vurderingsskala - versjon individualterapi (ebok) av Sigmund Karterud
Legg til i ønskeliste
Sigmund Karterud (forfatter), Anthony W. Bateman (forfatter), Anthony Bateman (forfatter)

Manual for mentaliseringsbasert terapi (MBT) og MBT vurderingsskala ebok

429,-
Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline personlighetsforstyrrelser.Det er i dag (2010) stor internasjonal oppmerksomhet om MBT og behandlingsformen prøves ut på stadig nye lidelser, som personlighetsforstyrrelser i generell forstand, spiseforstyrrelser, rusmiddellidelser, depressive lidelser, angstlidelser, m.m. Denne manualen omhandler individualterapi. En senere manual vil ta for seg gruppeterapi.I boken beskrives prinsippene for MBT på…
Ebok 429,-

Andre har også kjøpt

Undertittel versjon individualterapi
Forfattere Sigmund Karterud (forfatter), Anthony W. Bateman (forfatter), Anthony Bateman (forfatter)
Utgitt 6 januar 2020
Lengde 148 sider
Sjanger Fagbøker, Samfunnsvitenskap, Psykologi
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205538467
Mentaliseringsbasert terapi (MBT) er en vitenskapelig dokumentert behandlingsform for borderline personlighetsforstyrrelser.Det er i dag (2010) stor internasjonal oppmerksomhet om MBT og behandlingsformen prøves ut på stadig nye lidelser, som personlighetsforstyrrelser i generell forstand, spiseforstyrrelser, rusmiddellidelser, depressive lidelser, angstlidelser, m.m. Denne manualen omhandler individualterapi. En senere manual vil ta for seg gruppeterapi.I boken beskrives prinsippene for MBT på systematisk vis, knyttet til en gjennomgang av 17 ledd i en MBT vurderingsskala. Teksten ledsages hele veien av eksempler som illustrerer høyt henholdsvis lavt mentaliseringsnivå hos pasienter og høy henholdsvis lav etterlevelse og kvalitet hos terapeuter.Med denne manualen har klinikere og forskere et unikt redskap til å: 1) lære MBT holdning og teknikk, 2) evaluere egen praksis, 3) bedømme veiledningskandidater, og 4) evaluere terapitimer for forskningsformål.Anmeldelse i Tidsskrift for Den norske legeforening 5-2013.