Sentrale helserettslige emner (ebok) av Morte
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Morten Kjelland (forfatter), Aslak Syse (forfatter), Anne Kjersti Befring (forfatter)

Sentrale helserettslige emner ebok

349,-
(0)
Sentrale helserettslige emner er skrevet som en lærebok med oversikt over helseretten og dens lovgivning, og fremstillingen legger særlig vekt på helsepersonells plikter og tilhørende ansvarsregler. Boka systematiserer mangfoldet av norske lovbestemmelser, rettspraksis og andre kilder, og det gis en grundig behandling av forsvarlighetskravet, reaksjonssystemet, taushetspliktsregler og dokumentasjonsplikter. I tillegg inneholder boka kapitler om helsehjelp ved livets slutt, om genteknologi og o…
349,-
Forfattere Morten Kjelland (forfatter), Anne Kjersti Befring (redaktør), Aslak Syse (forfatter), Morten Kjelland (redaktør), Anne Kjersti Befring (forfatter), Aslak Syse (redaktør)
Utgitt 24 mai 2016
Lengde 344 sider
Sjangrer Jus, Fagbøker
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205496903
Sentrale helserettslige emner er skrevet som en lærebok med oversikt over helseretten og dens lovgivning, og fremstillingen legger særlig vekt på helsepersonells plikter og tilhørende ansvarsregler. Boka systematiserer mangfoldet av norske lovbestemmelser, rettspraksis og andre kilder, og det gis en grundig behandling av forsvarlighetskravet, reaksjonssystemet, taushetspliktsregler og dokumentasjonsplikter. I tillegg inneholder boka kapitler om helsehjelp ved livets slutt, om genteknologi og om bruk av tvang. Internasjonale reguleringer har fått økt betydning for helseretten, og et kapittel vies derfor menneskerettigheter og grunnlovskrav av betydning for emnet. Boka er velegnet for studenter i juridiske og helsefaglige emner i tillegg til å være en nyttig håndbok for helsepersonell, dommere, advokater og andre som har behov for oppdatert kunnskap om helserett.